Om os

Lisbeth A. Bille har studeret antropologi og religionshistorie og arbejder som videnskabsjournalist.
Steen Bille er konsulent og forfatter, tidligere spillefilmkonsulent på Det Danske Filminstitut, vært på DR P1 og medforfatter af filmene Drømmen og To Verdener.
 

BilleBille2 af Morten Holtum
Foto Morten Holtum

Sådan arbejder vi

Vores serie af krimier med Thea Vind i hovedrollen bygger på et fundament af fortælleglæde og troskab over for fakta. Vi bestræber os på at beskrive steder og forskningsresultater sandfærdigt.

Research er en stor del af vores arbejde og af vores arbejdsglæde. Sådan ønsker vi at arbejde. Både fordi det er sjovt for os selv at udvide vores horisont og af respekt for vore læsere. I fortjener en god historie samt at fakta er i orden.

Vi har modtaget stor og beredvillig hjælp bl.a. fra forskere på Københavns Universitet, DTU, Nationalmuseet og Det Kongelige Bibliotek til romanerne med Thea Vind. Eksperterne har bistået os gennem interviews og ved at læse og kommentere romanerne inden de gik i trykken. De har højnet romanens videnskabelige kvalitet, og vi er dem dybt taknemmelige.

Kun i ganske få tilfælde går handlingens krav forud for faktuelle detaljer. I ”Gudindens sidste offer” nævner vi for eksempel en naturvidenskabelig metode til datering af metal. Metoden var dog ikke i brug endnu, da vi skrev bogen. Da vi skrev romanen “I ond tro” åbnede vi den underjordiske tunnel mellem Vartov og Københavns Rådhus. I “Vredens Ord” har vi opfundet et helt økosamfund. Vi skriver dog altid i efterordet, hvilke elementer der er sande, og hvilke der kun eksisterer i vores egne hoveder. Man kan stole på romanernes oplysninger. Derfor kalder vi dem ikke bare krimier, men videnskabskrimier.

Vi bliver selv gang på gang overraskede over, hvad forskere finder frem til af resultater. Verden er stor. Og mangfoldig. Og nogle gange bare mærkelig. Den fascination og glæde ved omverdenen, som forskere deler med os, ønsker vi at dele med jer læsere.